11 marca w naszej szkole odbyły się warsztaty edukacyjno-kulinarne przeprowadzone przez dietetyka p. Sylwię Cieślik. Warsztaty zostały zorganizowane we współpracy z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa w ramach „Programu dla szkół” skierowane do uczniów z klas I-V. Podczas zajęć uczniowie pogłębili wiedzę z zakresu zasad prawidłowego odżywiania oraz dowiedzieli się w jaki sposób żywność wpływa na nasze zdrowie i codzienne funkcjonowanie. Pani dietetyk wyjaśniła dzieciom, dlaczego należy ograniczyć słodycze i słodkie napoje w codziennej diecie, przekonywała, że bardzo ważną rolę dla naszego zdrowia odgrywają warzywa i owoce, które powinny być składnikiem każdego posiłku. Pani Sylwia omówiła, jak duże znaczenie ma picie wody oraz aktywność fizyczna dla zdrowia i kondycji organizmu. Dzieci dowiedziały się nie tylko, jak powinny wyglądać ich codzienne posiłki, ale miały okazję wraz z ekspertem żywienia przygotować zdrowe, pełne witamin i wartości odżywczych śniadanie. Mamy nadzieję, że te cenne wskazówki oraz wiedza zdobyta podczas spotkania pomoże naszym uczniom utrwalić zasady prawidłowego odżywiania, co pozytywnie wpłynie na ich zdrowie i rozwój.

Więcej zdjęć w galerii >>>Zdjęcia

 

   
© ALLROUNDER