12 kwietnia 2019 r. w ramach obchodów Światowego Dnia Zdrowia uczniowie klasy I - II wspólnie ze swoją wychowawczynią p. Beatą Igras przygotowali degustację zdrowych kanapek. Głównym przesłaniem tego działania było zwrócenie uwagi dzieci na to,  jak ważnym czynnikiem wpływającym na nasze zdrowie jest właściwe odżywianie i spożywanie zdrowych produktów. Idąc za tą myślą młodzi kucharze podjęli  wyzwanie pod hasłem: ”Robimy zdrowe kanapki!". Na stolikach znalazły się: pieczywo, masło, pomidory, papryka, ogórki, sałata, rzodkiewki, oraz własnoręcznie wyhodowane warzywka: szczypior ,natka pietruszki, rzeżucha. Dzieci ochoczo i z zapałem komponowały kolorowe i smaczne kanapki. Kanapki szybko znikały, a kucharze, którzy je przygotowali byli zadowoleni z wyników swojej pracy.

Zdjęcia

   
© ALLROUNDER