PLANUJEMY ZDROWE ŚNIADANIE Z WYKORZYSTANIEM WARZYW I OWOCÓW
10 października uczniowie klasy II rozmawiali na zajęciach o zdrowym odżywianiu i zdrowych przekąskach, które mogą przynosić do szkoły. Promując zdrowe posiłki w szkole uczniowie wykonali na zajęciach pyszne, witaminowe kanapki. Wszyscy byli rzetelnie przygotowani. Nikomu nie brakowało fartuszka, narzędzi do pracy, uśmiechu i chęci. Przed pracą przypomnieliśmy zasady pracy w grupie, higienicznego wykonania kanapek i bezpiecznego posługiwania się nożem kuchennym. Praca była ciężka, ale przyniosła uczniom dużo radości. A efekty pracy widać na zdjęciach. Na koniec uczniowie mogli oddać się rozkoszy smakowania swoich przepięknych, kolorowych i co najważniejsze, zdrowych kanapek. Zajęcia były bardzo smaczne…;)
Oprac. Wychowawca: Renata Popiołek